Bekleed de bodem en randen van een 20 cm springvorm met bakpapier. Om te zorgen dat het bakpapier aan de randen blijft plakken, vet je de vorm eerst even in met een beetje boter of bakspray.
Maal 150 gr bastognekoek(kruimels) fijn in een keukenmachine en vermeng met 80 gr gesmolten ongezouten boter. Verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.
Smelt ondertussen 300 g witte chocolade au bain marie en laat even afkoelen.
Klop 400 gr roomkaas romig.
In een andere kom klop je 160 gr slagroom stevig. Voeg de slagroom toe aan de roomkaas en mix tot een glad mengsel.
Voeg nu de gesmolten chocolade toe, mix tot de chocolade volledig is opgenomen.
Spatel 150 gr stukjes stroopwafel door de vulling en giet op de koekbodem. Strijk de bovenkant glad en laat de taart minstens 8 uur opstijven in de koelkast.
Verdeel 6 el dulce de leche over de no bake stroopwafel cheesecake.
Verdeel 6 el dulce de leche over de no bake stroopwafel cheesecake.
Halveer 6 mini stroopwafels en decoreer de bovenkant van de taart ermee door ze er rondom in te steken.
Verwijder de springvorm (en het bakpapier) en serveer.
No comments:
Post a Comment